ikke smidig nok?

Ikke smidig nok? 

Alt for ofte hører jeg fra folk, der endnu ikke har så stor erfaring med yoga, at de ikke vil eller kan praktisere yoga, fordi de ikke er smidige nok!

Det er meget vigtigt for mig at prøve at forandre sådanne forestillinger. For det første handler yoga (som jeg praktiserer det) aldrig i sig selv om smidighed. Smidighed kan være en effekt af yogaen. Men det er ikke et mål i sig selv. Det samme gælder styrke, der er en naturlig effekt af det fysiske blide arbejde med kroppen.

Det eneste mål, yogaen har, er at forene krop og sind og på den måde give en et glimt af fuld bevidsthed og tilstedeværelse i nuet. Mennesker kan dog gå ind til yogaen med vidt forskellige forestillinger og interesser. Nogle gennemgår måske en personlig transformering og opdager deres dybereliggende værdier. Yogaen giver en mulighed for at lytte til og mærke sin egen krop. Denne opmærksomhed vil også ske på andre niveauer, og giver en mulighed for at reflektere over den sanselige oplevelse af og forbindelse til den ydre verden, som igen giver os mulighed for at handle anderledes og måske i større overensstemmelse med vores dybereliggende/grundliggende behov, interesser, mål og værdier.

Læs mere om TriYogaen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *