TriYoga Asana Side Warrior

TriYoga

“Signes undervisning er båret af flow og den fineste energi! TriYoga formidles med nærvær, indsigt og indlevelse. Og altid med et blik for at tilbyde variationer, så der er mulighed for at finde ind til et dybere kendskab til egen krop og det den har brug for. Det gør undervisningen dyb og vedkommende. Signe har tilført mine TriYoga-oplevelser helt nye dimensioner.”
Anne

Om TriYoga

“TriYoga, the art and science of yoga flow®” er en blid hensyntagende og særlig meditativ yogaform, hvor åndedræt, opmærksomhed og kroppens bevægelighed er i fokus. Treenigheden udgør kombinationen af åndedræt, asanas (yogastillinger) og mudras (fokuspunkter). Øvelserne i TriYoga smidiggør og styrker, og gennem arbejdet med langsomme bølgende bevægelser, skabes bevidsthed til især rygsøjlen og de mindre muskelgrupper i hele kroppen. Den har en terapeutisk og helbredende effekt ved dens langsomme dynamiske flow. Arbejdet med kroppens led og hvirvlerne i rygsøjlen, som vores centrale del af kroppen, styrker det naturlige energiflow i kroppen og kroppens selvhelbredende funktion.

TriYoga henvender sig til nybegyndere såvel som til garvede yogaudøvere, der har lyst til at prøve noget anderledes. Hvis du kan lide at arbejde detaljeret og meditativt er det muligt, at du bliver grebet af denne yogaform, ligesom jeg gjorde.

TriYoga er inddelt i 7 niveauer, og man starter oftest med Basics. Men mange kan sagtens være med på level 1, hvor flowene bliver længere, og der introduceres flere asanas (stillinger) og kriyas (flows). Det kræver dog ofte en dedikeret yogapraksis at bevæge sig videre i de forskellige niveauer. Niveauerne skal forstås på den måde, at du når dybere i din yogapraksis og dybere i din indsigt og bevidsthed. Du kan lade dig inspirere af TriYoga’ens grundlægger Yogini Kaliji ved at se filmen nederst.

En TriYoga undervisnings session varer oftest 1½ time. Du bliver guidet fra start til slut i et langt flow. Det vil sige, at du ikke behøver gætte dig til, hvordan du kommer fra den ene stilling til den næste, men at du bliver guidet den blideste vej. På den måde kan du forblive i meditationen ved bare at følge underviserens stemme. Det blide flow bygger derfor på princippet “economy of movement”.

Ved at arbejde med langsomme bevægelser (Kriya) og hvilestillinger (Asana) i twists, blide for- og bagoverbøjninger samt balanceøvelser får du en stærk og smidig krop, der hjælper dig til at klare hverdagen og dens udfordringer, stress eller smerter og herved bevare og styrke en fornemmelse af balance i livet.

Der tages hensyn til den enkelte; ethvert menneske og dets krop er unik og dermed forskellig fra andres’. Du får mulighed for at arbejde med din egen krop og kropsfornemmelse i det meditative flow sammen med andre. Er du interesseret i at nå dybere i din yogapraksis kan du læse mit indlæg om en dybere yogapraksis.

Jeg underviser både på hold og privat med enkelttimer til dig alene, til par eller større grupper.

Triyoga nationalt og internationalt

TriYoga er stadig en mindre kendt yogaform herhjemme, men vi er i nu over 35 uddannede yogalærere fordelt over hele landet. Nogle har taget uddannelsen blot for at nå dybere med sin egen praksis. Andre underviser på hold og workshops. Se et overblik over TriYogaundervisere i Danmark på triyoga.dk.

TriYoga er skabt af Yogini Kaliji, Kali Ray, fra USA. Hun har udviklet denne yogaform fra bunden baseret på meditation. Du kan læse mere om Kaliji her. Hun og flere af de uddannede lærere (med over level 3) rejser verden rundt for at dele TriYogaflowet internationalt. Derfor praktiseres TriYoga internationalt i både USA, Europa og Asien, og især i Tyskland har der været stor interesse.

I Triyogaen vil du mærke nogle af de samme principper som findes i andre yogaformer som Hathayoga, Kundalini, Restorativ yoga, mv. Det betyder også, at der arbejdes med styrke, smidighed, åndedræt, udholdenhed, balance, koncentration, afspænding, kropsbevidsthed, velvære og selvomsorg.

Min baggrund og tanker om yogaen

Min interesse i yoga er særligt på forbindelsen mellem krop og psyke, der står i relation til den verden vi lever i. Jeg forsøger at skabe sammenhæng mellem min yogapraksis og min kandidatuddannelse i Psykologi og Sundhedsfremme. For mig er det vigtigt, at vi som mennesker tager os af os selv og vores krop. Det er ikke altid, at den verden og det samfund, vi lever i, tilbyder den mest hensigtsmæssige måde at leve på. Der kan være høje krav om præstation, vækst, økonomi og konstant tidspres. At arbejde med sig selv bør dog ske på en hensynsfuld og kærlig måde med accept og tillid som det vigtigste. Det hjælper os til at kunne opleve livet overkommeligt og i flow – på trods af de udfordringer, vi alle hver især lever med.

Grundtankerne for min undervisning er oplevelse, udvikling, udforskning og forandring. Via kroppen kan vi arbejde med vores sind og mentale tilstand. Det sker via påvirkningen på nervesystemet, når vi arbejder med åndedrættet. Herved kan vi hjælpe os selv til et mere balanceret liv. Derudover er kærlighed og positiv opmærksomhed til os selv måske ikke altid det, vi har mest af, men måske er det noget, vi kan udvikle. I yogaen får du mulighed for at sanse din krop og føle dig i flow og øge oplevelsen af nærvær. Har du mod på at gøre noget godt for dig selv, din krop og dit sind – og måske også for din verden omkring dig? Giv TriYoga en chance og prøv et par gange, så din krop kan nå at vænne sig til bevægelser (Kriya) og stillinger (Asana). Langsomt vil du opleve større fordybelse i flowet.

Er du nybegynder?

Har du aldrig prøvet yoga før, kan det være vigtigt at vide og huske, at TriYoga skal være behageligt. Men for mange er det ikke den oplevelse, de har til at starte med. Hvis kroppen ikke er vant til at bevæge sig på andre måder end dagligdagens rutiner, hvor vi går, står, sidder og ligger på bestemte måder, kan det føles anderledes og unaturligt fx at ligge fladt på ryggen på gulvet. Samtidig kan sige om TriYoga, at det ikke skal gøre ondt. Derfor får du hjælp fra klodser, puder og tæpper til at støtte kroppen og forhindre smerte. Disse redskaber hjælper også til at afspænde kroppen i stillingerne, så du får den bedste oplevelse af asanas og kriyas og den bedste mulighed for at fordybe dig i meditationen. Læs også mit indlæg om bekymringen for ikke at være smidig nok.

Der er fokus på den enkelte i undervisningen, men samtidig er det kun dig selv, der mærker din krop og eventuelt ubehag. Via yogaen får du styrket din evne til at mærke efter og arbejde med dig selv – i stedet for at arbejde imod.

Jeg ønsker dig held og lykke med din yogapraksis
og velkommen på mit ugentlige hold og til workshops.

Namaste!

~ Join the flow ~


Inspiration

Her kan du se Yogini Kaliji i flow. Det er TriYoga i dets mest æstetiske og afbalancerede flow-form. Lad dig ikke skræmme af, hvor dygtig hun er, men lad dig blot inspirere. Husk, at alt har en begyndelse, og at hver krop og hvert menneske har hvert sit udgangspunkt.

Læs mere om TriYoga på TriYoga.com